Verzekeringen

Het verzekeren van een huisdier wordt steeds meer toegepast in Nederland. Er komen steeds meer verschillende verzekeringsmaatschappijen die naast een zorgverzekering en auto-verzekering het tevens mogelijk maakt uw huisdier mee te verzekeren. Een verzekering is niet verplicht, maar kan wel uitkomst bieden als uw dier een chronische aandoening blijkt te hebben, of acuut een operatie nodig heeft. De meeste verzekeringen vergoeden de jaarlijkse vaccinaties niet of deels en het verschilt per verzekering en per pakket of ze een castratie of sterilisatie ook vergoeden.

Er zijn een paar handige websites waarop u een aantal huisdierverzekeringen kunt vergelijken, om te zien welk pakket het beste bij uw situatie past.

Kijk hierop op http://www.112huisdier.nl/  en http://www.verzekerjehuisdier.nl/

Het hebben van een huisdierverzekering is anders dan het hebben van een HuisdierenZorgPlan (HZP). Het HZP is namelijk aan onze praktijk gebonden en gaat om preventieve zorg (dus de vaccinaties, ontworming en ontvlooiing). Kijk hierop op onze HuisdierenZorgPlan pagina. Het afsluiten van een HZP kan bij een verzekert dier en vice versa.