Carla NienhuisCarlaNienhuis2

Als klein meisje was ik al een soort van mini-kattenfluisteraar. Ik kende alle katten in de buurt en nam regelmatig, tot ergernis van mijn vader, buurtkatten mee naar huis. Ik wilde dan ook graag later ‘iets met dieren’ doen. Uiteindelijk liep het allemaal wat anders, en heb ik een aantal jaren in de autobranche gewerkt. Toen ik echter in aanraking kwam met het vak van kattengedragsdeskundige wist ik dat dit het ‘iets met dieren’ doen voor mij was.

Ik heb diverse cursussen gevolgd op het gebied van kattengedrag en in 2013 mijn diploma paraveterinair dierenartsassistent behaald. Tijdens deze opleiding heb ik o.a. stage gelopen bij Dierenartsenpraktijk De Dorskamp. Een fijn team waar goed wordt samengewerkt en iedereen elkaar aanvult. Ook wordt er zeer respectvol met dieren omgegaan en met de eigenaren meegedacht, om zo tot de beste behandeling te komen.

Om mijn kennis van kattengeneeskunde- en gedrag te verbreden, heb ik in 2014 de opleiding Feline Friendly Nursing via de International Society of Feline Medicine gevolgd.

Sinds oktober 2015 ben ik als Kattengedragsdeskundige verbonden aan De Dorskamp. U zult mij vooral op de dinsdagen tussen 16.00 en 18.00 op de praktijk aantreffen. Ik ben dan aanwezig om  gedragsadvies te geven, eigenaren en katten te begeleiden tijdens kitten- en oefenconsulten en de dierenarts te assisteren tijdens het speciale kattenspreekuur.

Naast mijn werkzaamheden als kattengedragsdeskundige heb ik mijn eigen dierenoppasservice; Kattenoppas Bennekom. Update 06-’17: door de enorme vraag naar een kattenoppas ben ik momenteel zo volgeboekt dat ik geen nieuwe oppasadressen meer aanneem.

Thuis heb ik een ex-zwerfhond uit Bulgarije en twee poezenzusjes uit het asiel in Ede.