Beste diereigenaar,

Deze brief is gericht aan alle paarden-, geiten-, schapen-, ezel- en andere ‘landbouwhuisdieren’-eigenaren die bij ons klant zijn en hun dier door ons hebben laten behandelen.

Al sinds de oprichting van Dierenartsenpraktijk de Dorskamp werden alle diersoorten behandeld met uitzondering van de bedrijfsmatig gehouden landbouwhuisdieren. Dit hebben we altijd met veel plezier, passie en toewijding gedaan.

In de loop van de tijd is het aandeel gezelschapsdieren binnen de praktijk enorm gegroeid. Mede door de verbouwing en de aanschaf van moderne apparatuur kunnen we voor de gezelschapsdieren uitstekende zorg en kwaliteit leveren, en dat zien we terug in de toenemende hoeveelheid gezelschapsdieren-klanten op de praktijk. Dat is natuurlijk heel fijn, maar door die toenemende drukte komen we steeds vaker in de knel met de spoedvisites voor de paarden en landbouwhuisdieren. Al geruime tijd worden de spoedvisites overdag vaak gedaan door de dierenarts die eigenlijk die dag vrij is, omdat de anderen niet weg kunnen van de praktijk. Dit is geen wenselijke situatie, en mede omdat Marieke van Rosmalen nu lange tijd afwezig is, voor de anderen niet meer vol te houden.

Dus moeten we keuzes maken, en hebben we als team besloten om de zorg voor de landbouwhuisdieren en paarden per 1 mei 2018 te beëindigen.

Wat houdt dat voor u als paarden-/landbouwhuisdier-eigenaar nu precies in:

  • Vanaf 1 mei kunt u de Lingehoeve in Lienden bellen als uw paard/schaap/geit/varken zorg nodig heeft. Zij zijn 24/7 bereikbaar onder nummer 0418-482900. Indien gewenst kunnen wij de patiëntenkaart(en) van uw dier(en) rechtstreeks naar hen opsturen.
  • Medicatie voor paarden en landbouwhuisdieren kan vanaf 1 mei niet meer bij de Dorskamp afgehaald worden, dit geldt voor alle medicamenten: pijnstillers, wormmiddelen, anti-schimmelproducten, mokzalf, oogzalf, enz.
    We nemen met pijn in het hart afscheid van deze diersoorten. Het is leuk werk, we hebben zelf ook paarden en visites rijden vormden een fijne afwisseling op het werk op de praktijk. Maar we kiezen er bewust voor om kwaliteit in onze zorg na te streven en daarom hebben we na lang wikken en wegen, dit besluit genomen. Uiteraard blijft u met uw gezelschapsdieren van harte welkom op de praktijk!

Heeft u naar aanleiding van deze tekst nog vragen, kunt u deze altijd telefonisch, via mail of mondeling stellen.

Met vriendelijke groet,

Team de Dorskamp

Geachte paardeneigenaar,

Zoals u in voorgaande brief heeft vernomen, zal dierenartsenpraktijk de Dorskamp stoppen met het behandelen van paarden en zich volledig gaan richten op de diergeneeskundige zorg van  gezelschapsdieren. Lingehoeve Diergeneeskunde te Lienden neemt graag de diergeneeskundige zorg van uw paard over van de DAP de Dorskamp.

Lingehoeve Diergeneeskunde is een moderne kliniek in de Betuwe waar u terecht kunt voor zowel eerstelijns als tweedelijns zorg voor uw paard. Met ons enthousiaste en zeer gemotiveerde team van dierenartsen en paraveterinairen kunnen wij u helpen met het verzorgen van een enting voor uw paard tot en met gespecialiseerde intensieve zorg.

Wij bieden u 24 uur per dag en 7 dagen per week de beste zorg voor uw dier. In het bijzonder willen wij graag onze paardenartsen Marco van Schie en Anne Hiensch aan u voorstellen. Zij verzorgen de eerstelijns diergeneeskundige zorg in de buitenpraktijk en zijn daarnaast gespecialiseerde gebitsverzorgers voor uw paard. Zij staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar om de beste zorg voor uw paard aan huis te garanderen.

Voor het maken van een afspraak, kunt u ons van maandag tot en met vrijdag bereiken tussen 8.00 uur – 18.00 uur op telefoonnummer 0488-482900. Naast de reguliere eerstelijns zorg, zijn wij 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar voor alle spoedgevallen van uw paard. U zal dan worden doorverbonden met de dienstdoende dierenarts.

Als hoofdregel geldt: Als u het niet vertrouwt, altijd bellen!

Lingehoeve Diergeneeskunde is bereikbaar op 0488-48200, optie 3 voor paarden! Tijdens de dienst wordt  u geholpen door de dienstdoende paardenarts Peter Wiemer, Henk van der Veen, Katja Winderickx, Ellen Paulussen, Marco van Schie of Anne Hiensch.

Wij  staan met ons hele team aan artsen en paraveterinairen klaar voor uw paard!

Kijkt u voor meer informatie ook eens op onze website: www.delingehoeve.nl of kom bij ons langs voor een kennismaking. De koffie staat voor u klaar.

Met vriendelijke groeten,  De paardensectie van Lingehoeve Diergeneeskunde