Nieuws & acties!

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwtjes over de praktijk.

Verder aankondigingen van verschillende acties die wij in de loop van het jaar houden.

Als u onze FB-pagina “liked” krijgt u automatisch alle nieuwtjes van onze praktijk op uw FB-pagina. Hiernaast ziet u alleen de laatste drie FB-berichten.
Voor oudere berichten ga naar onze FB-pagina

Nieuws & acties

Datum:Nieuws:
v.a. 1 mei 2018Wij stoppen per 1 mei 2018 met de behandeling van paarden en landbouwhuisdieren.

verder>>
v.a. januari 2017Vanaf januari 2017 ook "Titerbepaling" bij DAP de Dorskamp.

verder>>
altijdNieuw! Ons Huisdieren Zorgplan!

verder >>
altijdMeer over "Cat Friendly Clinic"

verder>>
altijdU kunt zich nu inschrijven voor onze nieuwsbrief!

aanmelden >>

Facebook Posts

3 weeks ago

Dierenartsenpraktijk de Dorskamp

Ook voor cavia's!Tip voor duurzaam konijnen houden (2): BAMBOE

Bamboe is een fantastische bron van ruwvoer voor konijnen. Het is droger en vezeliger dan gras, bevat veel vitaminen en mineralen en wordt door bijna alle konijnen goed verdragen. Ook door konijnen die gevoelige darmen hebben en bijvoorbeeld makkelijk diarree krijgen van groenvoer. Bovendien vinden ze het erg lekker. We merken hier in de opname dat zieke of geopereerde konijnen vaak als eerste aan de bamboe beginnen. (Vandaar dat er bij de parkeerplaats vóór de praktijk zo'n grote bos staat 😉 ) Ik heb zelf geprobeerd het als kamerplant te houden, maar zoals jullie op de foto kunnen zien, dat was vrij kansloos. Nu in de tuin in een grote pot, doet het prima, en zo hebben Bram en Nina het jaar rond lekker wat te knabbelen.

Let op!! De jonge scheuten van bamboe kunnen giftig zijn, dus laat ze goed uitlopen en geef alleen de takken met bladeren!!
... See MoreSee Less

Ook voor cavias!

 

Comment on Facebook

Léonie hadden we dit maar geweten. Ik zie hem helemaal zitten tussen de struiken 😂

Sanne iets voor Jet?

Danique Radstaat

Wat een scháttige foto!!!!!

1 month ago

Dierenartsenpraktijk de Dorskamp

Het is herfst! De bladeren vallen weer, maar daarbij ook de nodige eikels, kastanjes, dennenappels, etc. Onze viervoeters vinden het vaak erg leuk om met deze gevallen vruchten te spelen en op te eten. Maar dat is niet zonder gevaar!
In eikels bevindt zich tannine, een stof welke bij inname tot ernstige maag-darmklachten kan leiden. Deze stof komt al vrij als er op de eikels gekauwd wordt. Bij maagdarm-klachten kunt u denken aan buikpijn, braken en diarree. Grote hoeveelheden ingenomen tannine kan zelfs leiden tot nierfalen. Vooral honden, katten, schapen en paarden kunnen ernstige klachten ontwikkelen.

Dennenappels zijn niet giftig, maar kunnen wel verstoppingen veroorzaken in het maagdarm-kanaal, waarbij in ernstige gevallen een operatie noodzakelijk is om het te verhelpen.

Let er dus op dat uw huisdier geen vruchten op eet of er mee speelt. Dit geldt natuurlijk ook voor de herfststukjes in huis!
... See MoreSee Less

Image attachment