Konijnen Special

Welkom op de konijnen special van de website van Dierenartsenpraktijk de Dorskamp! In deze special willen we informatieve artikelen gaan publiceren met als doel om onze kennis van konijnen te delen met onze lezers, en inzicht te geven in hoe we in onze praktijk met konijnen werken. Ook willen we voorlichting geven over gezondheid en ziekten, het houden en verzorgen van konijnen, en niet in de laatste plaats over gedrag en welzijn. 

We zijn zelf enthousiaste konijnen-eigenaren. Bram en Nina op de foto hierboven bijvoorbeeld zijn van één van onze dierenartsen. Het lot van konijnen gaat ons aan het hart, maar we merken in de praktijk regelmatig dat er nog veel onwetendheid is als het gaat over konijnen.

Van oudsher werden konijnen gehouden voor vleesproductie. Ze zaten in een klein hokje, werden vetgemest en geslacht. Later werden konijnen meer en meer als “huisdier” gehouden, maar helaas nog vaak in een klein hokje ergens achter in de tuin. En nu niet meer een paar maanden totdat ze slachtrijp zijn, maar hun hele leven, en dat kan wel 10 jaar zijn… Hartstikke zielig! 

Dat kan en moet anders. De eerste stap hierin is het bewust maken van eigenaren: hoe leuk, speels, actief en nieuwschierig een konijn van nature is, als het de kans krijgt om dat gedrag te laten zien. En goede informatie over de gezondheid, ziektes, vaccinaties enz. Zodat er ook op tijd ingegrepen wordt als het niet goed gaat. Dit alles met als doel het welzijn van konijnen te verbeteren. 

Goede artikelen schrijven kost (veel!) tijd. We doen ons best om regelmatig een nieuw topic toe te voegen. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste aanvullingen op deze special, like dan onze konijnen-facebookpagina:

Facebook Posts

7 months ago

DAP de Dorskamp Konijnenpagina

Super mooie gratis app over de anatomie van het konijn!

Educational Resources
‪🚨 🚨New App Alert!! 🚨 🚨 Learn about rabbit anatomy with this interactive app! Find it in the Google Play tinyurl.com/y8ppv4mg and the Apple App Store tinyurl.com/yaudasgo under "The Visible Bunny"! 🐰
Credits:
Content experts- Dr. Jörg Mayer and Dr. James Moore
Artists and designer- Kip Carter, Stephanie Pfeiffer, Katie Yost, and @Christine cote
Programmer/designer- Joshua Skelton
#vetmed #rabbit #anatomy
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Jurre Meijer kan je zien waar die keutels vandaan komen 😜

8 months ago

DAP de Dorskamp Konijnenpagina

Leukste symposium van het jaar!! Daar offer ik zelfs met plezier een vrije zaterdag voor op 🐰🐹🐭🐰 ... See MoreSee Less

Kijk nou hoe leuk! Deze grote beelden zijn gemaakt ter gelegenheid van een feest/herdenking in een Engels dorpje (Cirencester) en later geveild. De haas met anatomische beschildering is prachtig! (Niet helemaal correct maar ja, dat is artistieke vrijheid 😉) ... See MoreSee Less

Kijk nou hoe leuk! Deze grote beelden zijn gemaakt ter gelegenheid van een feest/herdenking in een Engels dorpje (Cirencester) en later geveild. De haas met anatomische beschildering is prachtig! (Niet helemaal correct maar ja, dat is artistieke vrijheid 😉)Image attachment

Comment on Facebook

Geweldig 👍

Wat gaaf zeg!!!!!

8 months ago

DAP de Dorskamp Konijnenpagina

... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Vincent, dat lijkt die van jou wel! 😉