Kattengedragsdeskundige Carla Nienhuis

Afwijkend gedrag
Plast uw kat op uw beddengoed? Zet hij zijn nagels in uw benen als u de trap afloopt? Krabt hij aan de bank of vertoont uw kat ander ongewenst gedrag? Laat uw kat dan grondig controleren door een van onze dierenartsen. Ongewenst, maar ook afwijkend gedrag van katten kan een medische oorzaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan onzindelijkheid door een blaasontsteking (al dan niet met blaasgruis/stenen) of pijn, waardoor de kat agressief wordt. Ongewenst gedrag is vaak niet alleen vervelend voor u als eigenaar, maar ook voor de kat.

Medische oorzaken uitgesloten
Wanneer er geen medische redenen voor het ongewenste gedrag gevonden worden of het ongewenste gedrag is met medicatie alleen niet te stoppen, dan kan ik als kattengedragsdeskundige de dierenarts helpen om naar een oplossing te zoeken.

Paraveterinair
Ik ben afgestudeerd als paraveterinair dierenartsassistent en door de International Society of Feline Medicine gecertificeerd Cat Friendly Nurse. Na verschillende cursussen gevolgd te hebben op het gebied van kattengedrag, ben ik in mei 2017 gestart met de opleiding ISFM Advanced Certificate in Feline Behaviour.

Adviseur Cat Friendly
Als Cat Friendly Nurse heb ik een adviserende rol binnen de Dorskamp voor alles wat met het behandelen van katten te maken heeft.

Wilt u meer weten over mijn werkwijze, kijkt u dan op mijn website (http://kattenoppasbennekom.nl) voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,

Carla Nienhuis