Nieuws & acties!

Op deze pagina vindt u de laatste nieuwtjes over de praktijk.

Verder aankondigingen van verschillende acties die wij in de loop van het jaar houden.

Als u onze FB-pagina “liked” krijgt u automatisch alle nieuwtjes van onze praktijk op uw FB-pagina. Hiernaast ziet u alleen de laatste drie FB-berichten.
Voor oudere berichten ga naar onze FB-pagina

Nieuws & acties

Datum:Nieuws:
v.a. januari 2017Vanaf januari 2017 ook "Titerbepaling" bij DAP de Dorskamp.

verder>>
altijdNieuw! Ons Huisdieren Zorgplan!

verder >>
altijdMeer over "Cat Friendly Clinic"

verder>>
altijdU kunt zich nu inschrijven voor onze nieuwsbrief!

aanmelden >>

Facebook Posts

Het is de laatste week van de Juni chipmaand en de Milbemax-actie 3+1 gratis! Mocht u nog een voorraad ontworming nodig hebben of is uw dier niet gechipt, maak dan nog snel een afspraak! ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Fabienne Jansen

' Fame' kwam vanmiddag voor de vaccinatie, en had direct in de gaten waar het lekkerste plekje in de spreekkamer was: voor de ventilator 😊 ... See MoreSee Less

 Fame kwam vanmiddag voor de vaccinatie, en had direct in de gaten waar het lekkerste plekje in de spreekkamer was: voor de ventilator 😊

1 week ago

Dierenartsenpraktijk de Dorskamp

Een half jaar geleden hadden wij een pup met de ziekte van Weil op de praktijk. Onlangs bij onze collega's helaas een volwassen hond. Blijf opletten en vaccineer uw hond jaarlijks!PAS OP: vaccineer uw dier jaarlijks!
De laatste tijd komen wij bij ongevaccineerde(!) honden opmerkelijk steeds vaker de ziekte van Weil (leptospirose) tegen.

Deze ernstige ziekte is via bloed en urine aan te tonen in het laboratorium en is gevaarlijk voor mens en dier, waarbij acute orgaanschade soms onomkeerbaar is, zelfs na een langdurige intensieve behandeling. Overdracht gaat via urine, speeksel en bloed waarbij knaagdieren ook een belangrijke rol kunnen spelen, die het via zwemwater in oppervlakkige wondjes bij uw dier kunnen overdragen.

Het betrof telkens de varianten waartegen de hond goed beschermd kan worden middels vaccinatie.

Tot op heden biedt het vaccin tegen de ziekte van Weil een jaar bescherming. Om die reden is het enorm belangrijk uw dier - ook voor uw eigen gezondheid - jaarlijks te laten vaccineren. Dit wordt altijd gecombineerd met een lichamelijke gezondheidscontrole.

Vaccinaties verlopen bij ons altijd op maat: wanneer uw dier weer toe is aan de aanvullende vaccinaties krijgt u dit altijd gelijktijdig te horen. Ieder jaar wordt zo zorgvuldig bepaald welk vaccin noodzakelijk is. Een titerbepaling voor de ziekte van Weil is niet mogelijk.

Weet u niet zeker of uw hond nog beschermd is, of dat de vaccinatie is verlopen? Dan kunt u altijd even bellen voor een afspraak op 0318 416 500.

Voorkomen is beter dan genezen!

Hartelijke groet, Fijn weekend!

Team Bosweg dierenartsen
... See MoreSee Less

Een half jaar geleden hadden wij een pup met de ziekte van Weil op de praktijk. Onlangs bij onze collegas helaas een volwassen hond. Blijf opletten en vaccineer uw hond jaarlijks!