Konijnen Special

Welkom op de konijnen special van de website van Dierenartsenpraktijk de Dorskamp! In deze special willen we informatieve artikelen gaan publiceren met als doel om onze kennis van konijnen te delen met onze lezers, en inzicht te geven in hoe we in onze praktijk met konijnen werken. Ook willen we voorlichting geven over gezondheid en ziekten, het houden en verzorgen van konijnen, en niet in de laatste plaats over gedrag en welzijn. 

We zijn zelf enthousiaste konijnen-eigenaren. Bram en Nina op de foto hierboven bijvoorbeeld zijn van één van onze dierenartsen. Het lot van konijnen gaat ons aan het hart, maar we merken in de praktijk regelmatig dat er nog veel onwetendheid is als het gaat over konijnen.

Van oudsher werden konijnen gehouden voor vleesproductie. Ze zaten in een klein hokje, werden vetgemest en geslacht. Later werden konijnen meer en meer als “huisdier” gehouden, maar helaas nog vaak in een klein hokje ergens achter in de tuin. En nu niet meer een paar maanden totdat ze slachtrijp zijn, maar hun hele leven, en dat kan wel 10 jaar zijn… Hartstikke zielig! 

Dat kan en moet anders. De eerste stap hierin is het bewust maken van eigenaren: hoe leuk, speels, actief en nieuwschierig een konijn van nature is, als het de kans krijgt om dat gedrag te laten zien. En goede informatie over de gezondheid, ziektes, vaccinaties enz. Zodat er ook op tijd ingegrepen wordt als het niet goed gaat. Dit alles met als doel het welzijn van konijnen te verbeteren. 

Goede artikelen schrijven kost (veel!) tijd. We doen ons best om regelmatig een nieuw topic toe te voegen. Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste aanvullingen op deze special, like dan onze konijnen-facebookpagina:

Facebook Posts

Konijnen kun je zowel binnen als buiten houden. Of een combinatie van de twee: Bram en Nina gaan overdag naar buiten in de ren, maar zoals je ziet wil Bram aan het einde van de dag graag weer naar binnen (waarschijnlijk omdat daar de brokjes klaarstaan ☺️) ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

En Nina dan?

2 months ago

DAP de Dorskamp Konijnenpagina

... See MoreSee Less

3 months ago

DAP de Dorskamp Konijnenpagina

... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Dat zijn mijn kindjes <3 nieuwsgierig aagje Saffier en oortjes van Roxann

Wij wensen jullie een fijn en ontspannen weekend ! Mocht u onverhoopt toch een dierenarts nodig hebben : via ons praktijknummer 0317-316085 wordt u automatisch doorverbonden met de dienstdoende dierenarts. (opmerking bij de video: Bram en Nina eten altijd veel groenvoer. Als konijnen dat niet gewend zijn moet je dat langzaam opbouwen en niet zoveel ineens geven) ... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Geweldig! Onze moestuin staat voor een deel vol met "konijnenvoer". Helemaal geweldig en wijzelf bietsen er ook van mee... 😉